Нито един пиян студент не е постъпил в „Пирогов” в нощта след празника
Нито един пиян студент не е постъпил в „Пирогов” в нощта след празника / снимка: Sofia Photo Agency, архив

През нощното дежурство в спешния кабинет по токсикология на „Пирогов”, не е постъпил нито един пиян студент. Това съобщиха от лечебното заведение по повод вчерашния студентски празник.

Около 3.00 ч. е приет мъж на около 25-30 г., в безпомощно състояние, след употреба на алкохол, без документи за самоличност. Намерен е на улицата в столичния квартал Зона Б-19. Той вече отваря очи, казал е, че е пил ракия, но отказва да си каже името, се посочва в съобщението.

В спешното консултативно отделение през последното денонощие са постъпили девет пациенти, ранени в катастрофи. Най-тежко е състоянието на 37-годишна жена, която е катастрофирала в района на Нови Искър, докато управлява автомобила си. Получила е счупвания на черепа, носа и челюстта, има контузия на мозъка.

Медицинска помощ е оказана на две жени, нападнати и бити от непознати, в различни столични квартали. 27-годишна жена е със счупен нос и ще бъде оперирана, а друга, на 53 години, е със счупена дясна ръка, сътресение на мозъка и хематом на лицето.