През целия ден продължи работата на екипите, ангажирани с почистването на столицата през зимата. На терен са 171 снегопочистващи машини. Извършени са обработки със смеси против заледяване на пътната мрежа в районите с по-висока надморска височина „Панчарево", „Витоша", „Банкя", кв . Горна баня", както и на пътните платна на Южната дъга.

Пътищата в природен парк „Витоша" - „Драгалевци" - хижа Алеко и „Бояна" - местност Златни мостове са опесъчени, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

Към този час продължава разпръскването на смеси против заледяване на пътната настилка по част от улиците на район „Триадица".

Следят се и нивата на язовирите, който се намират на територията на града.

Оранжев и червен код за опасно време: Силен снеговалеж и бурен вятър ни очакват в неделя

10 екипа на дирекция" Аварийна помощ и превенция" извършват обходи и подпомагат работата на инспектората и почистващите фирмите. Дейностите се координират и контролират от Столичния инспекторат.

Техниката и екипите, ангажирани със снегопочистването ще останат на терен, за да продължат работата си ѝ през нощта. От СО напомнят на водачите да карат със скорост, съобразена с пътната обстановка, както и да спазват дистанция.