/ / iStock/Getty Images
Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда срещу 42-годишен мъж, който е нарушил заповед за защита от домашно насилие. Това съобщиха от прокуратурата.

На 24.05.2020 г., около 17,00 ч. в гр. София, обвиняемият не изпълнил заповед за незабавна защита с която се задължава да се въздържа от домашно насилие спрямо бившата си партньорка, връчена му през 2018 г. , като я пресрещнал пред сградата, в която живее и започнал да обижда и да ѝ се заканва, след това изритал силно и вратата на входа на сградата.

Той е обвинен и за това, че за периода месец февруари 2020 година до месец февруари 2021 година включително не е заплащал месечната издръжка на сина си в размер на 2340 за 13 месеца, след като е бил осъден за това.

Срещу мъжа е образувано досъдебно производство за престъпления. В хода на разследването е установено, че през 2018 г. са се разделили, тъй като обвиняемият тормозил психически и физически бившата си партньорка, имало е случаи в които я удря и забранявал да излиза от дома им.

Делото срещу И.С. ще продължи в Софийски районен съд.