Мият бул. „Цариградско шосе”
Мият бул. „Цариградско шосе” / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Мият бул. „Цариградско шосе”
56483
Мият бул. „Цариградско шосе”
  • Мият бул. „Цариградско шосе”

Тази нощ ще се мие бул. „Цариградско шосе” в София от Орлов мост до моста на бул. „Брюксел” и в двете посоки. Това съобщи за Дарик директорът на Столичния инспекторат Веска Георгиева. Тя уточни, че миенето ще започне в полунощ, като от КАТ и Общинска полиция ще съдействат за регулиране на движението, което обаче няма да бъде спирано.

Георгиева увери, че ще има достатъчно сигнализация, за да не стават инциденти. През 2010 г. миенето на булеварда доведе до верижна катастрофа между няколко автомобила и камион на „Титан”, при която загина 59-годишен служител на фирмата, а други трима бяха ранени.

Фирма „Титан” е мобилизирала много на брой цистерни, за да може се извърши миенето и да се направи такава организация, че да не се спира движението. Ще бъдат поставени съответните знаци, за да предупреждават от далеч, да се кара внимателно и с ниска скорост”, обясни тя.

Всички да шофират внимателно и бавно тази нощ по булеварда или изобщо да избягват минаването по „Цариградско шосе”, за да се предотвратят инциденти, призова Веска Георгиева и уточни, че това е трето измиване на булеварда.

Георгиева обясни, че ще се измие и разделителната ивица на бул. „Цариградско шосе”, която беше чистена от натрупани наноси четири месеца. Миенето на София предшества първия учебен ден и очакваното увеличение на трафика в града. „Тази година много от територията се миеше на т.нар. карета, т.е. със затваряне на улици. Това създаде известно неудобство, но така територията се мие по-добре. Иначе паркиралите автомобили създават проблем, обясни тя.

Приключва и миенето на училищните дворове в София и някои детски градини, обясни още Георгиева. Дворовете са огледани и за възможно проблеми, като незаконна реклама. „Имаше на места грозни надписи. Да се чуди човек как може някой да почне да драска по стени на училища и детски градини”, призна тя и обясни още, че дворовете на всички училища в града ще бъдат измити до началото на учебната година.