Министър Василев връчи ключовете от 17 нови автомобила
Министър Василев връчи ключовете от 17 нови автомобила / снимка: DarikNews, Юлиана Николова

На тържествена церемония на площад “Св. Александър Невски” министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев връчи ключовете от 17-те нови автомобила на служителите на Специалната куриерска служба (СКС).

Освещаването на новите автомобили на СКС стана в присъствието гл. комисар Слави Райков. Предоставените нови автомобили са 11 джипа “Тойота Рав 4”, 5 автомобила “Тойота Авенсис” и един микробус “Тойота Хайс”. Автомобилите са закупени на обща стойност 950 000 лв. с ДДС след процедура по Закона за обществените поръчки.

От 2006 г. досега Министерството на държавната администрация и административната реформа е предоставило на СКС общо 55 нови автомобила.

Специалната куриерска служба е структура към министъра на държавната администрация и административната реформа. Тя организира и извършва приемането, пренасянето и доставката на кореспонденция, съдържаща класифицирана информация, на органите на държавната власт и на местното самоуправление, както и на физически и юридически лица, получили разрешение за достъп до класифицирана информация.