/ БГНЕС
Специално за деца и родители, които карат ски на Витоша е създадена специална организация, съобщи кметът на София Васил Терзиев във Фейсбук.

От неделя - от 8:00 до 12:30 часа, два аварийни екипа на дирекция “Аварийна помощ и превенция” на Столичната община ще превозва деца, придружени от поне един родител. 

За да се облекчат и семействата с малки деца, се осигурява транспорт на малките скиори с оборудване от местността “Витошко лале” до местност “Морени”. Зоната от “Морените” до хижа “Алеко” е пешеходна. 

Превозването до планината ще става със 7-местен пътнически микробус, който ще направи няколко курса. "Надявам се да успеем да помогнем на всички семейства да стигнат до “Витоша” и да прекарат пълноценно време с децата си", пише още Терзиев.

Пуснати са два допълнителни автобуса по линия №66 поради засилен поток на пътници и многото желаещи да прекарат свободното си време на Витоша.  Екипите на Центъра за градска мобилност следят натовареността по линиите и има готовност да се осигурят допълнителни автобуси по линия №63.