Мая Манолова на протест пред централата на "Топлофикация"
Мая Манолова на протест пред централата на "Топлофикация" / Снимка: Георги Димитров
Грабежът над гражданите на София продължава. Фандъкова е удобно скрита и се прави, като че ли няма никакво отношение към "Топлофикация-София", при положение че Столична община е собственик на столичното парно. Тази година ситуацията е още по-драстична, защото на практика няма изравнителна сметка, която да не е проблем и казус. Това заяви лидерът на "Изправи се, България" Мая Манолова на протест пред централата на дружеството в София.

Кризисният щаб по енергетиката: От 1 октомври няма осигурен газ за България

"Освен че продължават да изглеждат по същия неразбираем начин, изравнителните сметки са като едно судоку, което трябва да решим, за да знаем колко ще ни окрадат тази година. Проблемът е, че част от хората не са получили изравнителните сметки, а това трябваше да стане до 15 юли. Една голяма част от столичани не знаят колко трябва да доплащат и защо трябва да го плащат. Ние имаме експерти, които могат да решат тези "абракадабри", подчерта Манолова. 
 

Мая Манолова на протест пред централата на "Топлофикация"
Снимка: Георги Димитров


Тя призова дружеството да премине от общинска собственост в държавна, да влязат експерти, а не "партийни калинки", защото е крайно време за оздравяване на "Топлофикация-София". По думите ѝ предложението на лидера на БСП Корнелия Нинова за замразяване на цените на енергията е неадекватно, защото енергийно бедните няма да могат да си плащат замразените с 60% по-високи сметки. Вместо това, Манолова предлага държавата да подпомага с компенсации битовите потребители.