Наводнение, складирани купища отпадъци по етажите и силни крясъци посред нощ
Наводнение, складирани купища отпадъци по етажите и силни крясъци посред нощ.

Така изглежда ежедневието на живеещите в блок в столичния квартал "Обеля". Причината са майка и дъщеря, която по думите на съседите е и освидетелствана, предава NOVA.

След сигнали до различни институции, 45-годишната жена е настанявана многократно в различни психиатрични заведения, но е освобождавана в последствие. Това за последно се случва преди няколко дни.

Мъж тормози с викове блок и нападна с удари полицаи

„На 31 юли установих страшно наводнение. Качихме се да проверим откъде е проблемът. Там беше завирено. От банята си течеше, тя беше като басейн, а каналът - запушен”, каза съседката под апартамента на проблемните майка и дъщеря.

По думите на съседите преди да почине съпругът на възрастната жена, не е имало подобни проблеми. Според тях носят големи торби с боклук във входа. Прозорците им са със счупени стъкла, които майката и дъщерята хвърлят по преминаващите по улицата.

„Те се карат и се бият. Горе е нещо страшно. Когато дъщерята я няма, майката събира боклуци и ги реди във входа”, каза един от живущите в сградата. По думите им понякога майката нощува на стълбите във входа.

„Аз исках да я спася от дъщеря ѝ, защото искаше да я набие, но ме бутнаха”, каза друга съседка.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
nova.bg