/ iStock/Getty Images
Задържаха участници в стрелбата край Костинброд от миналата седмица. Двама са привлечени като обвиняеми, наложена им е мярка за неотклонение „задържане под стража“, съобщават от МВР.

Около 14.45 часа на 4 август в РУ-Костинброд бе получен сигнал за агресивно шофиране на два автомобила и стрелба на пътя за с. Петърч. 
Изпратените на място екипи на районното управление и ОДМВР-София засичат единия от автомобилите – „Форд“, в който установяват 29-годишен мъж с прострелна рана. Пострадалият, шофьор на колата,  е транспортиран в болница за оказване на медицинска помощ, без опасност за живота му. 

След оглед на местопроизшествието по случая е образувано досъдебно производство. В хода на предприетите незабавни съвместни оперативни действия, криминалисти от ОДМВР-София и ГДНП установили съпричастността на няколко души към извършеното деяние. Същите били обявени за общодържавно издирване, а под надзора на Софийска окръжна прокуратура са проведени множество процесуално-следствени действия за установяване на извършителите. 

Мъж е прострелян след гонка край София

Извършени са четири огледа на местопроизшествие, претърсване на три адреса, огледи на веществени доказателства, разпити на свидетели. В резултат на активните действия по разследването като съпричастни към деянието са установени двама мъже. 

След доклад на събраните доказателства пред наблюдаващия прокурор, 27- годишен столичанин е привлечен в качеството на обвиняем, както и 23- годишен от благоевградското село Марикостиново.

По предложение на Окръжна прокуратура – гр. София, Софийски окръжен съд е взел мярка за неотклонение „задържане под стража“ на двете лица. 

Предстои изясняване съпричастността и на още един мъж към извършеното престъпление. Работата по случая продължава.