/ iStock/Getty Images
Районна прокуратура-Елин Пелин е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу мъж за извършени от него престъпления - за шофиране след употреба на алкохол, както и в срока за изтърпяване на наказанието, наложено по административен ред, съобщиха от обвинението.

Осем години затвор за пиян, причинил смърт на пътя

На 16 май обвиняемият управлявал лек автомобил „Пежо“, когато бил спрян за проверка от органите на МВР. В резултат на направен тест с техническо средство за употреба на алкохол било установено, че водачът шофирал под влияние на 4,52 промила.

Бил му съставен акт за установяване на административно нарушение и иззети свидетелството му за управление на МПС, контролен талон към него, документите за автомобила, както и два броя регистрационни табели.

На следващия ден, 17 май, полицейските служители от РУ на МВР - Елин Пелин забелязали, че по ул. „Иван Вазов“ в града се движи лек автомобил без поставени регистрационни табели.

Една година и пет месеца затвор за шофиране след употреба на алкохол в Мездра

МПС било спряно за проверка, като органите на реда установили, че въпросната кола отново се управлява от него, при положение, че срещу него вече има образувано досъдебно производство. При тестването му за употреба на алкохол резултатът бил сходен с този от предишния ден - 4,56 промила.

В хода на разследването на обстоятелствата по наказателното производство е било установено, че той вече е бил осъждан през 2018 г. за шофиране в нетрезво състояние.

Престъпните деяния, за които е бил привлечен в качеството на обвиняем, мъжът е извършил в изпитателния срок по наказание, наложено по предходно дело.