/ БГНЕС
Множество хора се събраха, за да отдадат почит и да кажат последно сбогом на една от легендите на българския джаз - саксофонистът Емануил Манолов - Бадема, предаде БГНЕС.

Ще запазя един топъл спомен за него. Тая само хубави спомени - и житейски и музикални. Това заяви пред БГНЕС Ангел Заберски - син, пианист, аранжор и композитор на джаз и класическа музика преди опелото и и поклонението на саксофониста Емануил Манолов - Бадема.

БГНЕС

“Спомените за него са твърде много, но най-яркият е, че той беше изключително спокоен човек. Той ходеше, движеше се и говореше бавно, беше достолепен, слаб и строен, беше и спортист. Много готин и отворен към всичко. Никога не съм го виждал да се ядосва за нещо, а е имало повод.”, каза още той

Заберски отбеляза, че може да говори много за Емануил Манолов. “Мога да кажа, че първите ми стъпки в музиката в България след казармата започнаха с него и неговия оркестър”, обясни той.

БГНЕС

Пианистът посочи, че за него е било привилегия да работи и да познава Манолов. “Едни от най-хубавите ми моменти са именно с оркестър “София” и после със “София Дикси Суинг”, каза той.
Заберски обясни, че Бадема винаги му е подавал ръка и го е толерирал във всяко едно негово начинание свързано с музиката. “Той винаги казваше: Забе да си вземеш вафлата, вафлата е синтезатора”, разказа пианистът.

Последно сбогом на музиканта отдадоха семейството му, приятелите и представители на музикалната гилдия.

БГНЕС

Поклон пред паметта му!
БГНЕС