Забранени са всякакви празненства и струпвания на хора
Столичните квартали "Филиповци" и "Факултета" са под блокада от сряда вечерта. Влизането и излизането става при специални мерки. Тестването на жителите продължава и в днешния ден.

Седем заразени с COVID-19 във „Филиповци“ и „Факултета“, над 150 са контактите им

"Допускат се хора само с лична карта, служебна бележка от работодателя или декларация. Повод за излизането единствено може да бъде ходене на работа или неотложен ангажимент като ходенето до личен лекар. Имаме КПП-та, които ограничават движението от и към тези райони, защото има доста контактно болни под карантина", обясни Красимир Димитров от Столична община пред NOVA.

Той апелира към жителите на кварталите да не излизат от домовете си и да спазват мерките за сигурност.

Затварят „Филиповци“ и „Факултета“ заради ръст на заразени с COVID-19

"Сред мерките на кмета е постоянното почистване на районите в квартала, където има струпване на хора - спирки, местата пред магазините. Столичният инспекторат издаде заповед, която ще следи всички работодатели да задължават служители си да носят маски. Ще има санкции. Забранени са и всякакви видове празници, полиция ще следи по улиците, ще се реагира на сигнали постоянно. Има достатъчно служители, които да следят за спазването на реда", каза още Димитров.
NOVA