Иван Антикаджиев е кандидатът на ССД за кмет на София
Иван Антикаджиев е кандидатът на ССД за кмет на София / снимкa: Sofia Photo Agency
ССД издигна кандидатурата на Иван Антикаджиев за кмет на София
22428
ССД издигна кандидатурата на Иван Антикаджиев за кмет на София
  • ССД издигна кандидатурата на Иван Антикаджиев за кмет на София

Съюзът на свободните демократи издигна кандидатурата на Иван Антикаджиев за кмет на София. Лидерът на партията и бивш кмет Стефан Софиянски изтъкна като основна причина за номинацията на Антикаждиев липсата на ясно изразена дясна кандидатура.

„С номинацията на ГЕРБ над ДСБ и СДС столицата може да остане без ясно изразена дясна кандидатура за кмет, което е напълно недопустимо", заяви Софиянски при представянето на д-р Иван Антикаджиев за кандидат-кмет на София.

Самият Антикаджиев очерта основните проблеми на града, които трябва да бъдат решени. „Метрото е комуникация, която е измислена през XIX-ти век, а ние се хвалим с него през XXI-и. За да може да го използваме ефективно, са нужни и наземни комуникации - например булеварди", заяви кандидатът за кмет на София. По думите му през последните четири години се наблюдава застой при реализирането на инфраструктурни проекти в столицата. Пример за това е и решаването на проблема с боклука. „В момента имаме само една първа копка и нищо повече", категоричен бе Антикаджиев.

Той разкритикува опитите и за запазване на комбината „Кремиковци" чрез оздравителен план. „Не може до преди шест месеца да се говори за закриването му, а сега изведнъж да се търси начин за неговото запазване. Това е екологична бомба", допълни той.

Антикаджиев се обяви и за приемането на закон за София, който да решава голяма част от проблемите на столицата.

Иван Антикаджиев е роден на 9 май 1954 г. в Добрич. Завършил е Стоматология в Медицинския университет в София през 1979 г. и е специализирал здравен мениджмънт в УНСС през 1999 г. От 2001 г. е член на ССД и на ръководството на партията. Учредител е и първи председател на възстановения Български зъболекарски съюз.