Той е шофирал и под въздействието на алкохол, като при опит да избяга се е блъснал в мантинела
Задържаха 16-годишно дрогирано момче с крадена кола в Софийско, съобщиха от полицията.

Към 2:00 часа тази нощ, прибирайки се след посещение на сигнал в село Мусачево, автопатрул засякъл на пътя автомобил, който се движел в обратна посока без включени фарове.

Хванаха 17-годишно момче без книжка с крадена кола в Хасково

Служителите на реда незабавно подали звуков и светлинен сигнал за спиране, на които водачът не се подчинил, продължавайки движението си към селото. Униформените веднага последвали нарушителя, който след около 1 км се блъснал с автомобила в мантинела и спрял със спукан картер.

При проверката станало ясно, че непълнолетен се е качил зад волана, а при тест на място за употреба на алкохол и наркотични вещества, били отчетени над 1,2 промила и наличие на амфетамин.

Младежът е задържан за срок до 24 часа, а от извършената справка е установен собственикът на колата - местен жител, който научил за липсата на автомобила си от полицейските служители, които се свързали с него по телефона.

Пред разследващите непълнолетният обяснил, че е „взел“ колата, за да се повози, като в нея са пътували за известно време и други двама от същото село.