Хора от столичния квартал „Редута" са в протестна готовност, заради намерения за изграждане на паркинг в една от зелените площи пред домовете им, съобщава NOVA.

Част от живущите са недоволни, че не са уведомени по надлежния ред за изграждането на новия паркинг и това е довело до пропускане на срока, в който те могат да обжалват. 

„Притесненията ни са, че зелената площ е тук от 30 години и децата ни играят на това място. Изведнъж разбираме, че то ще бъде превърнато в паркинг”, казва Асен Николов, жител на квартала.

Той добавя, че никой не е уведомил жителите на района. По този начин те се чувстват излъгани и искат да защитят мястото за игра на децата си.

Защо е толкова важно децата да бъдат отглеждани в озеленена среда

„Ние няма да допуснем машините до зелената площ. Ще стоим тук и няма да разрешим работата им. Няма да отстъпим”, казват други жители на „Редута”.

Кметът на район „Слатина” Георги Илиев каза, че търси решение на проблема.

„Смятам, че може да се постигне нещо по този казус. Столична община би могла да се съгласи да възложи на изпълнителните на обекта да намалят обема му, с цел тази зелена площ да се запази”, каза Илиев.
NOVA