Горя къща в квартал „Редута”
Горя къща в квартал „Редута” / снимка: DarikNews.bg, архив
Горя къща в квартал „Редута”
60141
Горя къща в квартал „Редута”
  • Горя къща в квартал „Редута”

Пожар бушува този следобед в столичния квартал "Редута". Огънят засегна покрива на жилищна сграда. Почти 40 минути пожарникарите гасиха пламъците, които се разгаряха от силния вятър. По първоначална информация огънят е пламнал от камина в един от апартаментите. Разследването на инцидента продължава.

Покривът на триетажната жилищна сграда на улица „Петър Богдан" пламнал около 14 часа следобед. Първоначално никой от хората в сградата не разбрал, че покривът гори. За пожара в полицията сигнализирал един от съседите, който видял огъня на връщане от работа: „Оттук като минавах, видях пушека и пламъците и веднага извикахме пожарната. Една жена се показа и колегата се качи да й помогне да слезе. Тя не знаеше за пожара".

10 минути след като сигналът бил подаден, екипите на пожарната пристигнали на мястото. Хората обаче не били евакуирани, разказа една от жените, живеещи в сградата: „Аз излязох няколко пъти и погледнах и накрая се усетих, че може би има пожар горе".

По първоначална информация пожарът е възникнал заради неизправност в камина на най-горния етаж на сградата. Пострадали хора няма.