Глоби за над 300 000 лева наложени на гратисчии в София през юни
Глоби за над 300 000 лева наложени на гратисчии в София през юни / БГНЕС, архив
Глоби за над 300 000 лева наложени на гратисчии в София през юни
87922
Глоби за над 300 000 лева наложени на гратисчии в София през юни
  • Глоби за над 300 000 лева наложени на гратисчии в София през юни

Глоби за над 300 000 лева са наложени на нередовни пътници от началото на месеца, когато влезе в сила и увеличението на еднократния билет за пътуване в София. Това показва финансовият отчет на Центъра за градска мобилност, което отново е най-печелившото общинско дружество за миналата година, каза шефът на стопанската комисия в СОС Николай Стойнев.

За 2015-а година в хазната на дружеството за влезли около 23 млн. лева от паркиране в синя и зелена зона. Според финансовите разчети за предходната година всички общински дружества регистрират обща печалба от близо 7 млн. лева.

Пътник опита да плати глоба в столичен автобус с торба жълти стотинки

Само за 20 дни, откакто софиянци плащат по 1,60 лева за еднократно пътуване, проверяващите са хванали над 3500 нередовните пътници. Според общинския съветник от ГЕРБ Зафир Зарков контролът не е завишен. "Издадените актове от началото на месеца до 21 юни са 1084, а наложените санкции на място са 2491", каза той.

Гратисчия се нахвърли на контрольори в столичен трамвай

Повишението на цените на билетите, обаче не е намалило тяхното ползване, посочи Зарков. "Запазило се е в транспортните оператори продаването на билети от шофьорите, като при автотранспорта се е запазило в същия обем, а при електротранспорта се наблюдава незначителен спад", каза още общинският съветник от ГЕРБ.

Гратисчия замери контрольор с баничка в трамвая

Центърът за градска мобилност е сред отличниците при общинските дружества, които отчитат печалба в края на 2015-а година, допълни зам.-председателят на СОС Николай Стойнев. Приходите само от паркиране заедно с наказателните санкции са 23 584 000 лева.

Очаква се на 28-и юли на заседание на местния парламент да бъде обявено новото ръководство на ЦГМ. В момента тече конкурс за избор на нови членове на борда на директорите, като по всяка вероятност досегашни членове също са подали документи за участие.