Привърженици на ЦСКА готвят и голям протест пред Министерския съвет
Фенове на ЦСКА започнаха да се събират и опъват палатки пред централата на БФС в Бояна. От "Армията" призоваха за безсрочен протест, който стартира в 12 часа.

Причината са наказанията, които БФС наложи на участниците в конгреса, който Димитър Бербатов и екипа му организираха на 18 март в НДК. Аматьорските клубове бяха изхвърлени от структурите на централата, а ЦСКА и Янтра отнесоха по 15 000 лв. глоба. На изпълнителния директор на "червените" Филип Филипов пък му бе забранено да се занимава с футбол за срок от 1 година.

БФС наказва клубовете, взели участие в Конгреса на Бербатов

Поради тази причина клубът инициира денонощния палатков лагер, като призова към него да се включат привърженици и на други отбори.

"Протестът ще бъде с мирни средства и няма крайна дата, като в близките дни в Бояна се очакват и футболни отбори и привърженици от цялата страна, които смятат, че е дошло време за промяна в родния футбол. Ръководството на ЦСКА е категорично, че клубът няма да се откаже от протестните действия, докато справедливостта не възтържествува", обявиха "червените".

Привържениците имат разрешение за протеста от Столична община. На място има и полицаи, които ще следят за спазването на реда.

Димитър Бербатов на разпит в полицията

Тарторът на Сектор "Г" Иван Велчев - Кюстендилеца, който беше един от първите пред сградата на БФС в Бояна, обяви, че Стойчо Младенов и щабът му ще пристигнат на протеста в 12:30 часа. Той също така заяви, че в петък се готви голям протест пред Министерския съвет, предаде БГНЕС.

Димитър Бербатов направи изявления на излизане от Главна дирекция „Национална полиция”, където тази сутрин бе на разпит по негов сигнал за нередности в Българския футболен съюз.

„Потвърдихме това, което и клубовете са ни казали. Дадохме нещата, които имаме като информация и това беше. Правихме го вече няколко пъти, така че сме свикнали с това нещо. За подробности, това е информация, която органите на реда могат да кажат. Предполагам, че това е информация, която не трябва да се изнася”, коментира Бербатов, цитиран от gong.bg.

Освен него на разпит в ГДНП бяха още Борис Станков и Петър Величков.

„Не мога да се наема с някакви срокове, има си компетентни органи, които вече си преценяват. Нашето задължение като граждани е да дойдем, когато ни повикат, за да подкрепим това, което е в сигнала”, сподели още Бербатов.
 
БГНЕС, gong.bg