Йорданка Фандъкова
Йорданка Фандъкова / БГНЕС
Никой не е над закона, дори и правителството, заяви кметът на София
Арест на лидера на най-голямата опозиционна партия без достатъчно надеждни доказателства е огромен проблем и голям скандал. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова, докато присъстваше на строителната площадка за разширението на третата линия на софийското метро, помолена да коментира задържането на Бойко Борисов през миналата седмица.

Не коментирам всички пропуски, признати от по-голямата част от водещи експерти и анализатори, които никой не може да заподозре в симпатии към ГЕРБ, каза Фандъкова. Според нея е притеснително, че се пристъпва към арест без доказателства. "Не говоря за следствени действия, за обвинения, говоря за арест. Това за мен е възможно да цели две неща - от една страна да бъде пренасочено вниманието от тежки проблеми, които съществуват, или просто да вдигне имиджа на правителството в момент, в който той спада", заяви столичният кмет.

ЕНП със спешна мисия в България заради задържането на Борисов

На въпрос дали Фандъкова лично изпитва притеснения за себе си, кметът каза, че всички трябва да се притесняват от начина на действие. Тя каза, че е съгласна с едно с министър председателя и това е, че никой не е над закона. "Никой не е над закона, дори и правителството", добави кметът.
 
БТА