/ БГНЕС
Днес се закрива петият сезон на засаждането на новата гора на София. Това каза кметът на столицата Йорданка Фандъкова пред журналисти, предаде  Агенция "Фокус".

"Една от най-зелените инициативи на Столична община, в която се включиха хиляди граждани, компании, неправителствени организации. Днес с мен са и служители на Столичната община и общински съветници. Тази инициатива е част от зеления пояс на София и е насочена към подобряване качеството на въздуха", каза още Фандъкова.

"Всяка година залесяваме между 100 и 200 декара общински земи и гори. Само този сезон тук бяха засадени около 20 хиляди нови дръвчета. Благодаря на всичките 7300 души, които се включиха. Знаете, отварям и специална линия на градския транспорт дотук", допълни тя.

"Ще продължим, защото нашата амбиция е да засадим тук 125 хиляди дръвчета. Вече са засадени за пет сезона 84 хиляди, така че добре дошли на всички, които на пролет в шестия сезон са готови да се включат и да помогнем градът ни да стане по-чист за нашите деца", каза още кметът на София.