/ БГНЕС
Автокъща и ресторант ще бъдат премахнати от Борисовата градина, съобщи кметът на София - Йорданка Фандъкова в личния си профил във Фейсбук.

След дълги съдебни спорове Столичната община окончателно спечели делата за премахване на установените незаконни строежи на двата обекта в парка.


"На 11 май Върховният административен съд в София отхвърли окончателно жалбите срещу заповедта за премахване на установеното незаконно строителство на сграда на един етаж с кухня, зала за консумация, тоалетни и складови помещения, извършено от "ЕВРО-2007" ЕООД и собственост на "МЕГА 2020" ООД. В момента тече законовият срок за доброволно премахване. Ако той не бъде спазен, ще пристъпим към принудително премахване", съобщава Фандъкова. 

Тя посочва още, че: "Окончателно бяха спечелени и делата срещу "Софтрейд 2003" ООД за премахване на шест чадъра от метална конструкция с шест стоманобетонни фундамента, които са незаконно построени на мястото на автокъщата. По мое искане и двата терена бяха актувани преди няколко години като публична общинска собственост и извадени от капитала на "Софийски имоти", които са ги отдавали под наем".