/ БГНЕС
На днешното заседание Столичният общински съвет (СОС) прие еднократният хартиен билет за обществения градски транспорт да продължи да се продава на касите на метростанциите и след 1 юни. Това стана с промени в Наредбата за реда и условията за пътуване с обществения градски транспорт на територията на Столичната община. Докладът е публикуват на сайта на СОС. 

През лятото на 2022 г. СОС прие нова тарифна политика, която да систематизира и организира по нов начин превозните документи в градския транспорт на София. През есента на миналата година бяха въведени нови превозни документи, които дават повече възможности за свободно и икономично придвижване с обществения транспорт на младежи, ученици, студенти.

От 1 януари допълнително бяха въведени електронните билети „30+“ и „60+“.

През декември 2022 г. приблизително 41% от пътуващите в градския транспорт използват годишни карти. В сравнение за същия период за 2021 г. те са 37%, а през 2020 г. - 35%. Общият брой на продадените персонализирани карти за всички линии е 42 хил.  Тези данни са записани в доклада, чийто вносители са общинските съветниците Зафир Зарков, Карлос Контрера и Радослав Влахов.