Двама пострадаха в София след срутването на бетонна козирка
Двама пострадаха в София след срутването на бетонна козирка / снимки: Sofia Photo Agency, Надя Коцева
Двама пострадаха в София след срутването на бетонна козирка
46298
Двама пострадаха в София след срутването на бетонна козирка
  • Двама пострадаха в София след срутването на бетонна козирка

Двама работници пострадаха при срутване на бетонна плоча в района на Националния център по метрология. От МВР съобщиха за Дарик, че инцидентът е станал около 12.00 ч. днес. Националният център по метрология се намира на ул. „Петър Мутафчиев” в кв. „Полигона”, близо до Цариградско шосе.

Димитър Петров и Георги Николов е трябвало да бутнат незаконно построена тухлена стена. По време на действията обаче пада козирка, лошо свързана със стената, и затрупва пострадалите.

„Самата козирка е била много лошо свързана, почти не е имало арматура. И докато са бутали стената, която беше опасна, е паднала и козирката”, разказа пред Дарик шефът на центъра Ангел Ангелов. На въпрос защо не е подадена информация за предстоящото събаряне в Столична община, той коментира, че не познава толкова добре законите. „Това нещо е незаконосъобразно и трябва да се премахне. Не знам за такива неща дали трябва да се уведомява Столична община. Според мен разрешение от общината трябва да има, ако извършваме някакъв ремонт, правим нещо по сградата и т.н.”, обясни той.

Единият пострадал е постъпил малко след 13.00 ч. в „Пирогов”, съобщиха от спешния институт. 63-годишният Георги Николов е бил приет в противошокова зала. От направените изследвания е установено, че има рана на главата и болки в гърдите. Той е контактен, но ще остане на лечение, за да му бъдат направени и допълнителни изследвания, уточниха от болницата. Другият потърпевш е с настанен със счупен крак в Окръжна болница.

Двама пострадаха в София след срутването на бетонна козирка
netinfo

Преди седмица седем автомобила бяха потрошени, след като стена на сграда се срути в центъра на София. Инцидентът стана малко преди 10.00 ч. на ъгъла на улиците „Тимок” и „Веслец”. Случаят се размина без пострадали граждани.