До дни всички абонати на софийската топлофикация ще имат топла вода
До дни всички абонати на софийската топлофикация ще имат топла вода / снимка: БГНЕС, aрхив
До дни всички абонати на софийската топлофикация ще имат топла вода
56911
До дни всички абонати на софийската топлофикация ще имат топла вода
  • До дни всички абонати на софийската топлофикация ще имат топла вода

До 30 септември всички абонати на „Топлофикация-София" ще имат топла вода. Това обеща изпълнителният директор на дружеството Стоян Цветанов. Хиляди софиянци бяха лишени от услугите на топлофикацията през лятото заради ремонти. В някои от районите има забавяния на ремонтните дейности, като част от столичани все още нямат топла вода. Основната причината за това обаче не били фирмите изпълнители, а непредвидени проблеми и рецидиви по инфраструктурата, обясни Цветанов. Столичани няма да остана на студено през зимата заради големите задължения на топлофикацията към "Булгаргаз", категоричен беше той.

Ремонтите ще доведат до намаляване на сметките на абонатите на столичната топлофикация, стана ясно от думите на шефа на дружеството Стоян Цветанов. „Смисълът на подмяната на мрежата е да предоставяме качествена услуга на добра цена", заяви той. Намаляването на пробивите ще се отрази върху разходната част на дружеството, ДКЕВР ще отчете намаляването на разходите на топлофикацията и респективно това ще се отрази на цената, обясни Цветанов. По думите му голямата цел на компанията е в следващите години да предложи цена на енергията, която да бъде най-атрактивна от всички други видове енергии, използвани за отопление.

Той оправда забавянето на част от ремонтите с лошата инфраструктура и обеща, че ако фирмите изпълнители носят вина, те ще бъдат санкционирани.

Задълженията на некоректните платци към дружеството надхвърлят 260 млн. лева, каза Цветанов. 74 на сто от клиентите на топлофикацията са със задължения до шест сметки. По съдебен ред до вчера са събрани 12 млн. лв. задължения.

Всички постъпления от клиентите отиват за погасяванията на дълговете на топлофикацията към "Булгаргаз", заяви Стоянов. Той е категоричен, че столичани няма да останат на студено заради дълговете към доставчика.