ПП Витоша
ПП Витоша / park-vitosha.org
Детски празник в природен парк
93746
Детски празник в природен парк
  • Детски празник в природен парк
Природен парк „Витоша“ организира детски празник по повод Деня на детето – 1 юни. В инициативата на парка и Изпълнителната агенция по горите ще се включат децата от детска градина „Радост“ в Костинброд. Горки инспектори ще разкажат на децата как да се забавляват безопасно в гората и как да опазват околната среда.
 
Идеята за детския празник в гората е част от поредица обучителни срещи, които са свързани с разширяването на знанията на младите природолюбители за гората и нейните обитатели,  разказа за Дарик директорът на детска градина „Радост“ в Костинброд Зоя Йорданова.
 
Децата са винаги добре дошли в природен парк "Витоша", обяви директорът на Природен парк "Витоша" Снежана Петрова. Програмата за Деня на детето в парка е от 11.00 до 16.00 часа, като се очакват над сто деца, но всички, които пожелаят, са добре дошли да се включат в нея, каза Петрова.
 
Децата имат потребност от връзката с природата и гората, обясни инж. Мартин Тодоров, експерт в Изпълнителна агенция по горите и баща на малко дете. "Не е тайна за никого от нас, че в забързаното ежедневие и в света на технологиите децата особено от големите градове все по-рядко излизат навън, за да играят и да се забавляват. Малко по малко те губят връзката си природата и възможността да й се насладят по начина, по който ние сме се забавлявали в нашето детство", каза той.
 
Този тип занимания позволяват да върнем нашите деца сред природата, като разчупим учебната програма в класните стаи с едни активни и занимателни игри на открито, разказа още експертът.