Четвърта МБАЛ вече е модернизирана
Четвърта МБАЛ вече е модернизирана / снимка: DarikNews

Столичният кмет Бойко Борисов ще посети Четвърта многопрофилна болница за активно лечение по повод завършването на ремонтни дейности в здравното заведение и доставена модерна апаратура. Ремонтът е на стойност 180 000 лева и е финансиран от Столичната община. Ремонтиран е покрива, сменена е дограмата на подпокривна тераса, изградени са вакуумна и кислородна инсталации в Диагностично-консултативния блок. Извършен е цялостен ремонт на Интензивния кардиологичен сектор, всички врати са подменени с алуминиеви.

 

 

Столичната община е закупила апаратура за нуждите на четвърта градска болница за повече от 1,1 млн. лева.

   

Предстои да бъдат завършени строително-ремонтните дейности в База ІІ на здравното заведение, която се намира в квартал „Овча купел”, както и изпълнението на инвестиционния план на болницата за 2009 година.

   

Четвърта градска болница разполага с пет отделения, в които има общо 111 легла и 230 души персонал. Годишно в болницата се постъпват около 5900 пациента, извършват се 1683 операции в областта на коремната хирургия, оперативното лечение на млечната жлеза и урологията. От началото на 2009 година към хирургичното отделение е разкрит Ортопедичен сектор.

 

Към края на 2008 година болницата няма задължения към доставчици.