Част от район „Оборище, бул. „България и Лозенец без вода днес
Част от район „Оборище, бул. „България и Лозенец без вода днес / netinfo

В изпълнение на инвестиционната програма на „Софийска вода" се налага временно да бъде прекъснато водоподаването по няколко улици в район „Оборище".

Във връзка с реконструкция на уличен канал на 15 декември 2009 г. от 9.00 до 21.00 ч. няма да има вода в част от район "Оборище". Без вода ще останат по ул. „Христо Ковачев" от ул. „Бели Искър" до ул. „Кешан"; по ул. „Екзарх Йосиф" от бул. „Васил Левски" до бул. „Ген. Данаил Николаев". Ако работите продължат повече от 12 часа, ще бъдат осигурени водоноски на кръстовището на ул. „Бели Искър" и ул. „Христо Ковачев".

Във връзка с подмяна на спирателен кран на 15 декември 2009 г. от 9.30 до 19.00 ч. няма да има вода в района на бул. „България" от бул. „П.Ю.Тодоров" до бул. „Черни връх". Ако работите продължат повече от 12 часа, ще бъдат осигурени водоноски на ъгъла на булевардите „Черни връх" и „България".

Във връзка с изместване на уличен водопровод в кв. „Лозенец" на 15 декември 2009 г. от 10.00 до 22.00 ч. няма да има вода в района на бул. „Джеймс Баучер", ул. „Теодосий Търновски", бул. „Н.Й. Вапцаров" и бул. „Черни връх". Ако работите продължат повече от 12 часа, ще бъдат осигурени водоноски бул. „Черни връх" и ул. „Голо бърдо".

Във връзка с извършването на тестове за налягането във водопроводната мрежа е необходимо временно да бъде прекъснато водоснабдяването от 23.00 часа на 15 декември до 6.00 ч. на 16 декември 2009 г. в кв. „Лозенец" в района на бул. „Черни връх", бул. „Джеймс Баучер", ул. „Кръстьо Сарафов", ул. „Лале" и Духовната семинария. При продължителност на работите над 12 часа ще бъде осигурено алтернативно водоснабдяване чрез водоноска на бул. „Св. Наум" пред Руско средно училище.

"Софийска вода" се извинява на своите клиенти за причинените временни неудобства. Инвестиционните проекти ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа и ще ограничат евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването. Засегнатите от спирането на водата могат да се обръщат за повече информация към Телефонния център на "Софийска вода" АД на телефон 0700 1 21 21.

Интернет сайтът на дружеството (www.sofiyskavoda.bg) дава възможност на клиентите да се абонират за съобщенията за прекъсване на водоподаването. На електронната си поща те могат лично да получават информация за планираните спирания.