Подлезът на Лъвов мост е затворен тази сутрин заради щетите от снощната буря. На Орлов мост са паднали около 50 л кв./м дъжд. Има множество наводнени подлези, все още екипи на пожарната отводняват, съобщи кмета на столицата Йорданка Фандъкова. 

Движението на метрото не е спирано, снощи бяха наводнена станция Вардар, но вече всичко е отводнено.

Човек е леко пострадал след падане на мълния., съобщи още кметът. 
Вследствие на мълния е паднал таван на търговски обект в жк "Гоце Делчев" и го е ранил. 

Над 140 сигнала бяха получени на телефон 112 само до полунощ. Владайската река преля в района на "Орландовци" и кв. "Бенковски". Перловската излезе от коритото си. Наводнени бяха магазини и коли.

По данни на Националния институт по метрология и хидрология около 50 литра на кв. метър за около час на "Орлов мост". "Това означава, че в южните квартали са били над 60 литра", подчерта Фандъкова.

На терен са всички екипи за почистване на улиците, на местата, където са се събрали наноси, листа. До обяд трябва да се почистят шахтите заради очакваните валежи следобед. В момента екипите работят на няколко места - "Лъвов мост", транспортният тунел, също така в две болници работят екипите на пожарната.

Градският транспорт се движи нормално по обичайните си маршрути, с изключение на линия 63 - автобусът минава по улица "Пушкин". Всички останали места са напълно проходими.

Получени са над 430 сигнала за спряно електричество. "В момента има 5 трафопоста със спряно електроподаване в няколко квартала", уточни Фандъкова. По нейна информация, до обяд навсякъде ще бъде възстановено електричеството.

Общо сигналите на телефон 112 през нощта са били около 700, като над 430 от тях са били за наводнявания.
БГНЕС