"Намираме се на едно незаконно сметище - един проблем, който от години е занемарен от предишното управление на Столична община. Сега с едно действие решаваме няколко проблема". Това заяви председателят на СОС Цветомир Петров.

Петров и кметът на район "Красна поляна" Димитър Петров дадоха брифинг относно предоставяне на общински терен за нуждите на СДВР, за да могат да се съхраняват иззети превозни средства.

"Идеята е целият парцел от около 16 декара да бъде предоставен на СДВР за безвъзмездно ползване за паркинг за иззетите автомобили. Огромна част от тях стоят пред районните управления, а мястото тук е подходящо поради няколко причини - всекидневно тук се горят отпадъци, целият пушек влиза в "Красна поляна" и в цяла София. Правейки тук такъв паркинг, ще решим проблема с незаконно иззетите автомобили и ще престане да съществува незаконното сметище", обясни председателят на СОС.

Петров коментира, че ще се преустанови горенето на отпадъци, а районът ще бъде и под наблюдение. "Ще поставим осветление, всеки ден ще има и полиция, така че с едно действие решаваме няколко проблема", добави председателят на СОС.

Димитър Петров, кмет на район "Красна поляна", заяви, че автомобилите ще бъдат превозвани през улица "Несебър". Ще бъдат предприети и действия за облагородяване на терена и на инфраструктурата, така че СДВР да не изпитва затруднения при придвижването на иззетите коли.

Председателят на общинския съвет коментира, че на 16-ти май СОС ще одобри решението за новия паркинг, след което ще започне процедурата по прехвърляне на имота, по почистването и подготвянето му, за да стане паркинг.

На въпрос дали ще се преосмислят въведените промени в реорганизацията на движението по булевардите "Витоша", "Патриарх Евтимий" и улица "Фритьоф Нансен", председателят на СОС коментира, че кметът Терзиев има среща с представители на таксиметровия бранш. "Има си заместник-кмет по транспорта, кметът Терзиев също е поел инициатива, нека да видим какво ще излезе от тези срещи и тогава ще коментирам", добави председателят на СОС. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БГНЕС