/ БСП
Събрахме се заради резултатите от балотажа на изборите за кмет на София. За нас реалният резултат се различава от официално обявения. Не може у хората да остава усещането, че кметът е назначен, а не избран. Това заяви Иван Таков от БСП.

"На местните избори бяхме сами срещу всички. Няма да позволим нашата победа да бъде открадната чрез манипулации", каза той.

По думите му има приета от съда експертиза, която "ясно и категорично показва, че в над 90% от анализираните протоколи има разминаване в подадените и отчетените данни". "Това е нещо, което казахме веднага след изборите - виждаше се с просто око. Анализирани са 1/6 от секциите с машинно гласуване. Съдът, въз основа на тази експертиза, разшири обхвата - да бъдат проверени и останалите секции", допълни Таков.

Съдът отложи делото по жалбата на Ваня Григорова за избора на столичен кмет

Припомняме, че кандидатът за кмет на София от БСП бе Ваня Григорова.

Иван Такев се обърна към колегите си от Столичния общински съвет: "Времето за шикалкавене приключи. Трябва да се намери решение. ГЕРБ и "Възраждане" е време да излязат от землянките и да поемат своята отговорност, която дължат на техните избиратели. Жителите на града нямат време за губене".

От своя страна общинският съветник от групата на БСП в СОС Ваня Григорова заяви, че бюджетът на София е абсолютно същият като миналата година. Тя обяви, че по време на обсъждането на бюджета миналата седмица "кметът просто избяга, притеснен от въпросите".

"Трябва да има прозрачност, трябва да е ясно какви са позициите и исканията на отделните групи общински съветници", подчерта Григорова и определи като парадоксално, че в презентацията на Васил Терзиев за бюджета е пишело "прозрачност при изготвянето, обсъждането и приемането на бюджета", но това не е било така и се разминава с действителността.