БСП издигна ген. Стефан Стефанов за кмет на район Младост
БСП издигна ген. Стефан Стефанов за кмет на район Младост / БСП Лява България

Социалистите в "Младост" номинираха бригаден генерал от резерва Стефан Стефанов за районен кмет. Това стана на конференция на организацията на БСП в "Младост". Стефан Стефанов спечели с 58 гласа, срещу 5 гласа за другия претендент Кристина Петрова.

"Втори път няма да позволим да ни откраднат победата. От тук нататък започва работата за новото начало в "Младост". Не ме интересува кои ще бъдат кандидатите на ГЕРБ, на Реформаторския блок и т.н. в тези избори. Мен ме интересуват хората и тяхното желание за промяна", заяви след номинацията си ген. Стефанов

Деница Николова поема временно управлението на район "Младост"

"Да си пожелаем да дойде времето, когото ще се гордеем с нашите управленици в София, за това че когато вземат решения, отчитат напълно интересите на гражданите. А не както се случи в "Младост" - един кмет се опита да управлява, без да се съобразява с живеещите в района. Това предизвика основателните протести на гражданите, които ние от "БСП Лява България" подкрепихме. И доведе до оттеглянето на досегашния кмет от ГЕРБ", коментира председателят на БСП-София Калоян Паргов по време на партийния форум.

Според лидера на столичните социалисти на предстоящите частични местни избори БСП има само една политическа задача и тя е победа на изборите в "Младост".

"Гражданите това очакват от нас.  А ще се случи тогава,  когато сме сред хората и говорим с тях. Няма нищо по-силно от словото на човек, който е вътрешно убеден в своята правота. Ние трябва да използваме всеки час, всяка минута, да убедим нашите приятели, близки, съседи и колеги, че кандидатът на "БСП Лява България" е този, който ще работи в интерес на хората и ще се вслушва в техния глас", заяви още Паргов.

Жителите на столичния квартал "Младост" продължават бунта си

Бригаден генерал от резерва Стефан Стефанов е роден на 22 юли 1951 г. През 1973 г. завършва ВВНУ "Васил Левски" във Велико Търново. Служи в Шуменския танков полк като командир на взвод и рота. През 1981 г. завършва Военната академия "Георги С. Раковски", след което продължава службата си във военното разузнаване.

В резерва преминава през 2008 г. като бригаден генерал и зам.-директор на служба "Военна информация" в Министерството на отбраната. До 2010 г. работи там като цивилен заместник-директор. Председател е на Комитета на випуските на ВВНУ "Васил Левски". През 2015 г. бе кандидат на "БСП Лява България" за кмет на столичния район "Младост" и достигна до балотаж.