Бременната Петя изнудвала убиеца си Емил за 5000 лева
Бременната Петя изнудвала убиеца си Емил за 5000 лева / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Бременната Петя изнудвала убиеца си Емил за 5000 лева
62345
Бременната Петя изнудвала убиеца си Емил за 5000 лева
  • Бременната Петя изнудвала убиеца си Емил за 5000 лева

Емил Азов и Михаил Миков, убили по особено жесток и мъчителен начин 20-годишната Петя Тодорова, заявиха пред магистратите, че искрено съжаляват за стореното. Младата жена бе открита мъртва на 5 март в шахта на улица „Суходолска” в местността „Смърдана” в района на Западен парк.

Михаил и Емил се запознали с Петя по интернет и двамата имали интимни отношения с нея. 19-годишният Емил обясни, че бил афектиран заради нежеланата бременност на Петя и затова планирал убийството. Софийски градски съд ги остави в ареста, с мотива, че могат да извършат и друго тежко престъпление. Двамата ги грози минимална присъда от 15 години лишаване от свобода или доживотен затвор, без право на замяна.

Мотивът за жестокото убийство е нежеланото дете, според показанията на Емил Азов. Пред съда той обясни, че Петя го е изнудвала и за пари - за сумата от 5000 лева. Подобни обяснения обаче Емил не е дал пред разследващите. Младежът заяви, че съжалява.

Убийството е извършено по особено жесток и мъчителен за жертвата начин - удари по цялото тяло с пръчки и летва, двамата са скачали по корема й. След бавната и мъчителна смърт, двамата са съблекли дрехите й и са я захвърлили гола в бетонната шахта. След това са хвърляли пръст върху жертвата си, обясни наблюдаващият случая прокурор Милко Момчев.

По делото са разпитани още двама свидетели Даниела Георгиева и Константин Атанасов, които са били жертви на Емил, но по чудо им се разминава, обясни прокурор Момчев. Емил Азов е водил Даниела на същото място в местността „Смърдана”, изнудвал е да му стане интимна приятелка, заливал я с бензин и е заплашвал ,че ще я запали. Другият свидетел - Константин, който е приятел на Даниела, е разказал, че Емил го е пребивал и е стрелял по него с газов пистолет.

Майката на Емил, който е от ромски произход, работи в Германия и го издържа. Роднините му казаха пред Дарик, че той е добро и възпитано момче и нямат представа, какво го е провокирало да убие бременна жена.

Емил Азов и Михаил Миков могат да обжалват решението на магистратите в тридневен срок.