Борисов уволни главния архитект на район Студентски
Борисов уволни главния архитект на район Студентски / Sofia Photo Agency
Кметът на София Бойко Борисов уволни Теодор Коларски, архитектът на район „Студентски” в София, където се намира Студентския град. Причината е неупражнен контрол пир отварянето на дискотека „Амнезия”, пред която преди две седмици беше убит студентът Стоян Балтов.

Дискотеките, казината и заведенията да минат на разрешителен режим, поиска кметът, тъй като сега откриването им става само с уведомяване на общината. Той добави, че инспекторите, които извършват в момента проверките в Студентския град, са от други райони на София.

Пред Дарик радио Борисов обясни какви по-нататъшни мерки ще бъдат предприети във връзка с проверката законността на обекти в Студентския град: „Цялата преписка, и с Роман Василев и с Кокинов съм разговарял, ще пратим с ДВСК обща проверка там, като целта е събарянето на дискотеката, тъй като само тя е на общински терен, а останалите са на държавни организации. По-крути мерки от това няма. Проверката ще завърши възможно най-бързо, защото всички имаме ангажимент към паметта на студента. Лошо е, че идват празници, има почивни дни. Ще се опитаме да влезем в сроковете. На „Амнезия” ще поставим условие да дадат всички документи за работата си. Три дни имат срок да ги събират и във всички случаи, преди да бутаме, ще минем през съда, в това съм убеден.”