Борисов предложи оперативен вместо кризисен щаб
Борисов предложи оперативен вместо кризисен щаб / снимкa: DarikNews, Юлиана Николова
Борисов предложи да се създаде оперативен щаб
18804
Борисов предложи да се създаде оперативен щаб
  • Борисов предложи да се създаде оперативен щаб

Кметът на София Бойко Борисов предложи да се разформирова Националният кризисен щаб и да се създаде оперативен. Това стана по време на извънредно заседание на Столичния общински съвет, в което участва и областният управител Тодор Модев. Заместник-кметът на София по екология Мария Бояджийска съобщи, че сега в депото в Суходол се депонира несепариран боклук, което е в нарушение на директива на Европейския съюз. Според кмета Борисов в депото се кара боклук и от други места в областта.

 

„Махаме кризисния щаб, прави се оперативен щаб, който аз и Вие ръководим. Купуват кофите за боклук, да станат държавни и никоя фирма да не може повече да рекетира София с кофи за боклук. Оттам нататък ние сме заделили пари. Нека да купят кофите”, предложи Борисов на областния управител Тодор Модев по време на заседанието на Общинския съвет.

 

„Можем да работим заедно при положение че се махнат тези глупости, предизборни щабове и седнем така, както в много други неща сме координирали дейностите между държавата и общината. В противен случай на война като на война: вие - щабове, ние -партизански отряди”, обърна се Борисов към Модев.

 

Относно влизането на фирма „Новера” отново в почистването на София, областният управител Тодор Модев каза, че компанията е имала възможност да започне работа веднага и заради това е била извикана.

 

Фирмите "Искър 2000", Содос, ДП "Строителство и възстановяване", ДП "Транспортно строителство и възстановяване" и ТД " Новера" продължават своята работа по почистването и миенето на столичните райони. Това съобщиха от Националния кризисен щаб.

 

През нощта са измити булевардите "Тодор Александров" и "Христо Ботев" посока бул. "Сливница". Миенето ще продължи до Централна гара, бул. "Мария Луиза" от хотел "Шератон" до Централна гара, бул. "Васил Левски" от СУ "Св.Климент Охридски" до бул. "Сливница".

 

Продължава вдигането на едрогабаритните отпадъци. Извършено е сметоизвозване от централните райони на столицата. От 7.00 ч. сутринта в останалите райони на столицата започна сметоизвозване и ръчно метене на улиците. Подменят се старите и изпочупени съдове за смет с нови.

 

В момента се извършва почистването на нерегламентирано сметище в централната част на София, което се намира  на ул. "Добруджански край", от бул. "Скобелев" /Опълченска/ до ул. "Три уши" в близост до СДВР.