Близо 400 инцидента на пътя в София за часове заради снега
91444
Близо 400 инцидента на пътя в София за часове заради снега
  • Близо 400 инцидента на пътя в София за часове заради снега

Обилният снеговалеж създаде сериозни проблеми за шофьорите в столицата. По данни на МВР от сутринта до следобедните часове над 400 пътнотранспортни произшествия са възникнали в София. При четири от инцидентите има пострадали, но без опасност за живота.

Директорът на Столичния инспекторат Веска Георгиева съобщи за Дарик, че няма проблем в движението на градския транспорт.

Близо 80 машини се грижат за проходимостта на пътищата, както и обработването срещу заледявания. Снегорините са влезли и във вътрешнокварталните улици.

В столичния Инспекторат няма сигнали за проблеми с градския транспорт, каза шефът на контролния орган Веска Георгиева. Тя допълни, че на терен има 81 машини, които работят както във вътрешнокварталните улици и улиците с обществена значимост, така и част от тях обработват платната против заледяване. Заради снеговалежа в Инспектората постъпили над 130 сигнала от територията на цяла София, като по думите на Георгиева често пъти те били за това, че хората държат дадена улица да бъде обработена веднага, пък тя е вътрешноквартална и още не се стигнало до нея.

Георгиева посочи, че в много вътрешноквартални улици особено в крайните райони машини са влезли още сутринта във вторник и са ги обработили частично или напълно. Тя обаче подчерта, че няма изискване вътрешнокварталните улица „да са като „Цариградско шосе" и другите булеварди - на настилка". Разбира се, че стремежът е да се постигне почистване до настилка там, където това е възможно, допълни тя.

През нощта машините ще останат по места и ще обработват улиците. От прогнозата за времето стана ясно, че снеговалежът постепенно ще спира, но се очакват заледявания. Машините ще работят, тяхната задача е София да бъде проходима при зимни условия, каза Георгиева.