Близо 200 000 българи ще пътуват за празниците в страната, като 30 000 от сънародниците ни са избрали да прекарат празниците в чужбина.

Очакванията са, че 35 000 ще са чужденците, които ще дойдат в България през следващите дни.

Трафикът в страната е засилен още в първия от поредицата почивни дни.

В сутрешните часове на изхода на София към АМ "Тракия" движението беше интензивно, а към обяд колоната от автомобили стигаше до светофара за кв. "Горубляне". За да бъде по-лесно изнасянето на автомобилите, пътни полицаи регулират движението. 

Катастрофа затрудни към обяд движението по скоростния път км 107 в посока Бургас. Лек пътен инцидент стана и в началото на АМ "Хемус" в посока Варна. Там се образува километрично задръстване.

Движението е възпрепятствано от ремонтите, които се извършват на автомагистрала „Тракия“ и затова са препоръчали те са бъдат прекратени през празничните дни. От АПИ обаче са преценили, че някои от дейностите ще се извършват и затова препоръката към шофьорите е да използват обходния маршрут през Подбалканския път в участъка край Стара Загора от АМ „Тракия”.

Габриела Винарова, NOVA


Километрични опашки от автомобили се извиха и на АМ "Струма" в посока Благоевград. 

От четвъртък тече и акция за превенция на високата скорост по пътищата, припомнят от NOVA. Техниката на пътните полицаи е разположена основно в извънградските и високоскоростните участъци, а от събота и в населените места, където ще се следи за употреба на алкохол.

Апелът към шофьорите е да карат внимателно и да спазват ограниченията.

Много са и българите, които въпреки пандемията от коронавируса, са избрали да почиват в съседна Гърция.

Сериозен е трафикът и на ГКПП „Кулата”, а опашката на границата се движи изключително бавно. Причината е стриктният контрол на граничните власти.
 
NOVA