Библиобусът с книги е в Борисовата градина и в „Младост 3“ днес

/ iStock/Getty Images
Инициативата „Зелени библиотеки“ на Столичната община ще се състои в Борисовата градина и „Младост 3“ в събота, съобщиха от общината.

За последните четири години около 5 хиляди читатели са записани в Столичната библиотека от "зелените" инициативи, които са с над 12 хиляди посетители. За първите три съботи тази година записаните читатели са 550, а посетителите - над 2500.

За пета поредна година в Борисовата градина любителите на поезията ще могат да чуят стиховете на Виолета Кунева, а малчуганите ще могат да пеят заедно с детския поет и музикант Боби Мирчев.

В парка "Младост 3" свои стихове ще чете поетесата Теодора Тотева, а издателство "Клевър Бук" ще занимава децата с образователни игри и книжки. Ще бъде и мобилната библиотека - библиобус, от която всички желаещи могат да получат безплатна едногодишна читателска карта и да заемат книги от фонда на Столичната библиотека.

Продължава и инициативата "Споделени книги" - "Вземи, прочети, върни". Посетителите ще могат да вземат интересна нова книга или да оставят вече прочетена книга на специално поставените места в парковете.
БГНЕС