На терен са над 60 снегорина
Нощен сняг натрупа в София.
 

първи сняг в София
Георги Димитров

Вечерта се превърна в снежна приказка за столичани, а настоящият сняг е първият по-сериозен, паднал в централните софийски райони.
 

сняг София
Георги Димитров

Във връзка със снеговалежа в София започна извършването на обработки със смеси срещу заледяване, съобщиха от Столичната община. В работен режим на терен са над 60 снегопочистващи машини

В момента обработки се изпълняват в районите „Витоша“, „Овча купел“, „Люлин“, „Връбница“, „Банкя“ и др. Фирмите, ангажирани с почистването на града, извършват обработки на улици и булеварди, по които се движи общественият транспорт, стръмни участъци, мостове и общински пътища.

първи сняг в София
Георги Димитров


За сняг се съобщава и в Лом, Берковица, Монтана, Плевенско и Перник.

сняг София
Георги Димитров

Селища в Кюстендилско - в общините Бобов дол, Дупница, Невестино, Бобошево, както и в областния град, останаха за часове без ток при лошото време последните дни. На места без електроподаване са близо 20 часа, махали в дупнишкото с.Дяково и от неделя вечерта до понеделник следобеда нямаха ток, спряно е и уличното осветление, сигнализираха местни хора пред БНР.
 

първи сняг в София
Георги Димитров

сняг София
Георги Димитров

Според синоптиците през нощта, по преминаващия студен атмосферен фронт, валежи ще има главно в Централна и Източна България. На юг ще са от дъжд, а на север и в планинските райони – от сняг и там ще се образува снежна покривка. След полунощ от северозапад облачността ще се разкъсва, валежите ще спират, най-късно сутринта в югоизточните райони, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).