Бетонна плоча от подлез падна върху младеж в столицата
Бетонна плоча от подлез падна върху младеж в столицата / снимка: Нова телевизия
Бетонна плоча от подлез падна върху младеж в столицата
79499
Бетонна плоча от подлез падна върху младеж в столицата
  • Бетонна плоча от подлез падна върху младеж в столицата

Парче от бетонна плоча падна върху пешеходец в столицата. Инцидентът е станал преди обяд в района на Румънското посолство. Авариен трамвай, който извършва почистване по трасето, при ляв завой закачил част от перваза на подлеза. Причината е, че водачът не преценил габаритите на трамвая. Момчето е откарано в ИСУЛ с мозъчно сътресение.

Около 11:20 ч. 21-годишен младеж преминава през подлеза на бул. "Михай Еминеску" и "Шипчески проход". Пред Дарик инж. Евгений Ганчев, директор на Столичния електротранспорт, коментира, че водачът на трамвайната мотриса не е преценил габаритите на машината и е ударил плочата на подлеза. По думите му съоръжението е изрядно, а след установяването на случая ватманът можело да понесе санкции.

„Грешката е на водача на трамвайната мотриса, който не е преценил и е ударил плоча на подлеза. 43 минути е било забавянето в движението. Случаят се изяснява, виновните лица ще бъдат санкционирани", обясни инж. Ганчев.

Хората от търговските обекти в подлеза разказаха пред Дарик, че са чули силен трясък, а след това са видели младия мъж да лежи на стълбите в подлеза.

От ИСУЛ обясниха, че 21-годишният младеж е настанен в Клиниката по неврохирургия със сътресение на мозъка. Той е пострадал тежко, но към момента няма опасност за живота му.