Бави се ремонтът на столичната ул. Кумата
Бави се ремонтът на столичната ул. Кумата / снимки: DarikNews

До 20 дни ще бъде завършен ремонтът на улица "Кумата" в столичния квартал "Бояна", каза за Дарик Радослав Димитров от "Главболгарстрой", фирмата изпълнител на проекта. След многобройни сигнали на граждани и намесата на Дарик, заместник-кметът на район Витоша Теодор Петков се ангажира проблемния участък да бъде ремонтиран. От месец насам два технически екипа работят над настилката, но същинските ремонтни дейности започват от днес (10 юни), каза още Димитров. По думите му, причината за това е лошото отводняване в района.

Димитров се ангажира в срок от 15-20 дни движението в участъка да бъде значително улеснено, а наличието на повърхностни води по улицата да се ограничи. За това ще се погрижат още три допълнителни екипа на фирмата изпълнител.

Бави се ремонтът на столичната ул "Кумата"
netinfo

Тази година са взети по-добри мерки за ремонт на улица "Кумата", каза още Димитров. Той допълни, че след тампонирането на дупките и създаването на нови канавки за събиране на водата, ще бъде положен асфалт, но само в участъците, където настилката е трайно нарушена. Димитров заяви, че се предвижда и разширяване на пътя, но все още не е планувано да се работи по изграждането на тротоари за пешеходците.

Димитров допълни, че през 2010 се предвижда основен ремонт на "Кумата", за който вече се изготвят проекти.

Бави се ремонтът на столичната ул "Кумата"
netinfo