/ Снимка: Георги Димитров
Паркът "Живите роботи" е посветен на фантастичния свят на машините, до който всеки възрастен се е докосвал поне веднъж чрез детското си въображение. Израствайки, децата забравят за свръхчовешките способности на роботите. С течение на времето в живота на възрастните, фантастичните творения се превръщат от мечтани супергерои в техника за ежедневна употреба. 

роботи експозиция
Снимка: Георги Димитров


Паркът на живите роботи обаче ги връща отново при нас в най-чудатата им форма! Всички експонати, които могат да се видят, са дошли директно от детските фантазии и представи за супергеройски приключения. Експозицията от внушителни роботи гостува в България за първи път. “Живите роботи” отваря официално врати за посетители на 06.02.2021 г.

роботи експозиция
Снимка: Георги Димитров


За да могат дори възрастните да съхранят трайно усещането за неповторимост от съприкосновението с подвизите на роботите, всички те са изработени в гигантски размер. Височината на фигурите е от 3 до 6 метра. Всеки робот има уникална структура, характер и е надарен с фантастични способности: способността да лети и да бяга супер бързо, а понякога да се превръща и в други обекти.

роботи експозиция
Снимка: Георги Димитров


Лазерни битки и кинематографично пресъздаване на сцена от космическо сражение са сред вдъхновяващите атракции, имащи за цел да пренесат децата във фантастичния свят на роботите.

роботи експозиция
Снимка: Георги Димитров


Сред експозицията посетителите ще открият останки от автомобили, разказващи за миналото и смелия живот на роботите. Децата ще могат да се потопят изцяло в света на супергероите и чрез говорещи костюми на роботи. Свръхмодерни лазери, задължителен инструмент за лазерните битки, както и други вълнуващи изненади под формата на игри и активности, ще бъдат на разположение на малките посетители в интерактивната зона на роботизирания парк.

Атракционът е дело на Коко Ейджънси, българската компанията, която през последните 5 години представя на световно ниво редица интерактивни и образователни изложби за деца, ученици и любознателни възрастни. Само преди месец компанията откри фентъзи парка "Живите дракони - Зимна приказка" в столичния парк Възраждане.

роботи експозиция
Снимка: Георги Димитров


Експозицията "Живите роботи" ще гостува в The Mall в София до 2 май 2021 г. Работното време на тематичния парк ще е всеки ден от 10:00 до 21:00 ч. Билети могат да бъдат закупени на място на касата на изложбата, или онлайн от Eventim.bg. Цената на билетите на каса е 15 лв. за възрастен, и 14 лв. за деца. Деца до 2 години влизат безплатно.