Акция срещу паркирането в зелените площи в София
Акция срещу паркирането в зелените площи в София / cнимкa: Sofia Photo Agency, архив

22 неправилно спрели автомобила са вдигнати от зелените площи в район „Оборище", съобщават от Столичен инспекторат. Те са се намирали предимно на улиците „Черковна" „Ограждане" и „Земен". Санкционираните шофьори трябва да си освободят автомобилите от наказателните паркинги и да заплатят съответната глоба, припомнят от инспектората.

Успоредно с това, в район „Надежда" пък започна премахването на изоставени стари автомобили, отново от служители на инспектората. В края на миналата година бяха поставени стикери на 150 излезли от употреба автомобили. 90 собственика са се съобразили с изискването и са се погрижили колите да бъдат извозени от тротоарите и другите обществени места. За останалите притежатели на такива превозни средства е стартирала акция по премахването им, две от тях вече са отстранени.

От Столичен инспекторат днес са извършили проверка и на търговците, в района на Централна баня. Констатирани са някои търговци, които не са плащали необходимите такси за такава търговска дейност, чиято стока е била конфискувана от районните инспектори.Двама от нарушителите пък са били задържани и отведени в Пето РУ на МВР.