Пореден случай на агресия на пътя. Жена е била нападната от шофьор, след като се засекли на улицата. Инцидентът е уловен и от охранителна камера. Всичко това се случва в района на „Ломско шосе” в София. Агресивният шофьор е задържан, а потърпевшите ще търсят правата си в съда, разказва NOVA.

„Предисторията е дълга. Това се случва на 29 май около обяд. Шофирах личния си автомобил по път с предимство. От една от преките изскочи джип, който препречи пътя ми. Подадох му звуков сигнал, за да сигнализирам, че съм зад него. Той изчака няколко секунди, даде на задна и ме подпря с теглича си. След което той си тръгна. Аз го последвах, защото не знаех какви са щетите по автомобила му. Подадох му няколко сигнала да спре, мятах му и с ръка, но той нямаше подобно намерение”, разказва Ани, която е нападната.

Шофьорите отбиват двата си автомобила след няколко преки. Тогава Ани заявява, че ще извика органите на реда. Агресивният шофьор и неговата спътница отвръщат на заканата със смях. След това мъжът се изплюва в колата на Ани.

„Почувствах се супер унижена от тази постъпка. Опитах да мина пред него, за да му попреча да си замине, но не успях. Светна червен светофар и си помислих, че най-накрая ще спрем. Той обаче мина на червено, последвах го като през цялото време сигнализирах със звуков сигнал”, споделя още Ани.

Мъжът прави обратен завой и минава през велоалея. В последствие става ясно, че при тази маневра шофьорът е щял да прегази на косъм друга жена и децата й.

„Изненадващо мъжът зави в една улица. Спрях след него съвсем плахо. Той слезе, тичаше яростно към колата. Първо изрита колата, после кракът му влезе вътре. Ритна ме с крак през лицето”, каза още Ани.

Мъж от близката къща и друг шофьор, който спира на улицата, успяват да задържат агресивния шофьор, докато дойде полиция. Пробите за алкохол и наркотици на шофьора са отрицателни. Мъжът е задържан, повдигнато му е обвинение за хулиганство.