/ БГНЕС
Деветдесет сигнала са приети и отработени от дежурните в Оперативния център на дирекция "Аварийна помощ и превенция" на Столична община за изминалото денонощие, показва справка на дирекцията, публикувана на сайта на общината.

Кризисните центрове в София работят без почивка
 
Най-много са били сигналите, свързани с нарушенията на обществения ред - общо 29, следвани от тези за опазване на околната и градската среда - 22. Деветнайсет са постъпилите информации за опасности, застрашаващи живота и здравето на хората. Екипите са извършили 36 обхода на територията на Столичната община за оглед за заледявания, опасни ледени висулки, наводнения, състояние на реките и обезопасяване на компрометирани елементи от градската среда.

Над 100 снегопочистващи машини са извършили обработки срещу заледяване
 
Дежурните са реагирали и на четири спешни сигнала за инциденти, сред които за възстановяване на трамваен релсов път на улица "Граф Игнатиев", отстраняване на паднали оградни пана в градинката на Кристал. Два от спешните случаи са свързани с премахването на нарушената инфраструктура след пътнотранспортни произшествия - без пострадали хора.
БТА