8 години затвор за мъж, залял жена със сярна киселина в София, съобщиха от прокуратурата.

На 17 юни 2021 г. на паркинг, обвиняемият през отворен прозорец на кола е ударил жената с юмрук в лицето, след което я залял със сярна киселина с концентрация над 30%, по лицето лицето и тялото.

Счупена челюст, черепно-мозъчна травма и изпадане в кома - определени като лека телесна повреда

Той е направил опит да причини средна телесна повреда на пострадалата. Той е останал недовършен, тъй като жената успяла да вдигне ръката си, като предпазила лицето си от обилно заливане със сярна киселина и част от течността попаднала в областта на устните, врата и горната част на тялото ѝ.

Деянието е извършено с особена жестокост по хулигански подбуди и в условията на опасен рецидив, тъй като той е осъждан на „лишаване от свобода“ ефективно за умишлено престъпление.

В хода на разследването са разпитани свидетели, направени са множество експертизи и са събрани достатъчно доказателства за виновността на мъжа.

Повдигнаха обвинение на мъж, удрял приятелката си в София

Състав на Софийски районен съд призна обвиняемия за виновен по повдигнатото му обвинение и наложи на мъжа наказание „лишаване от свобода“ за срок от 8 години, което той следва да изтърпи ефективно при първоначален „строг“ режим.

Присъдата подлежи на обжалване.