/ БТА
Филмът тръгва по кината от 18 март
Дългоочакваната лента „В сърцето на машината“ вече достигна и до българската публика. След като филмът беше представен на няколко чужди фестивала в различни държави, включително стигна и до публика в далечна Австралия, където взе три награди, сега родните киномани ще могат да видят филма (от 18 март, петък) и в кината у нас.

Режисьорът Мартин Макариев довери, че идеята за направата на този сюжет е още от 2006 г., но едва през 2020-а успява да я реализира с точния екип и в точното време. Действието в лентата е по действителни събития, лично разказани му от приятел на неговия баща.

Режисьорът Мартин Макариев обмисля идеята за филма 10 години

БТА

На бляскаво представяне в столичен мол, две зали от по 300 души, едва успяха да поберат общо 600-те специални гости, дошли да видят предпремиерно филма. Много хора от актьорския и музикалния бранш уважиха премиерата.

БТА

Александър Сано има централна роля във филма. Той играе образа на затворника Борис Радулов - Бохеми. Актьорът беше поканил и някои от участниците от предаването "Като две капки вода", в което и самият той участва този сезон.

БТА

А сега малко повече и за самия сюжет, базиран на реални събития...

Действието се развива през 1978 г. в... Централния софийски затвор. Група затворници отиват на работа на външен обект за няколко часа в завод “Кремиковци”. Започва поредният им работен ден, но за тях той ще се окаже съдбовен. В механизма на една от машините откриват птица, чието място не е там. Желанието им да я пуснат да лети на свобода ги принуждава да се барикадират в цеха и дори да вземат заложници. Мъжете избират да рискуват живота си, за да покажат, че все още са човеци... въпреки присъдите.

БТА

И макар в лентата актьорският състав да е само от мъже, то женската публика вече изказа положителни оценки от този на пръв поглед „мъжки“ филм. Много от дамите дори си поплакаха на част от силните диалози в лентата.



По кината от: 18 март
Времетраене: 115 минути

enlightenedРежисьор - Мартин Макариев
enlightenedСценарий - Борислав Захариев
enlightenedОператор - Андрей Андреев
enlightenedМузика - Виктор Стоянов
enlightenedВ ролите - Александър Сано, Юлиан Вергов, Христо Петков, Христо Шопов, Игор Ангелов, Стоян Дойчев, Владимир Зомбори, Ивайло Христов, Башар Рахал
enlightenedПродуцент - Александър Пенев

БТА