протести София
протести София / БГНЕС
Мъж с бухалка бе задържан в района на БНБ, част от протестиращите направиха импровизирано техно парти
30-ти ден на антиправителствени демонстрации. Протестиращи отново започнаха да се събират към 19:00 "Триъгълника на властта" в София, където в следващите часове се разпънаха още палатки. Към 20 ч. започна техно парти, което подкрепя електронното гласуване.

Малко след 18:30 недоволстващите започнаха да пресичат пешеходната пътека пред БНБ.  

На място дойде регулировчик, който започна да регулира движението в района. Полицаите задържаха един от протестиращите. Той е носил бухалка в себе си. Това доведе до напрежение между протестиращи и полицаи, предаде NOVA.

СДВР призова протестите да останат мирни, предупреди за готвени провокации

Именно на бул. „Цар Освободител“ в района на БНБ, полицейските служители забелязали мъж с бухалка да пресича многократно на пешеходна пътека. Той носел бухалка.  След предупреждение за носенето на забранена вещ, е отведен в столично районно управление, където е установена самоличността му.

По-късно, въпреки дъжда, част от тях започнаха да танцуват в импровизирано техно парти, което е в подкрепа на електронното гласуване.
 

протести
БГНЕС


Към 21:00 множеството тръгна от "Триъгълника на властта" на шествие към Орлов мост. Заканите на организаторите на протеста са, че ще се опитат да възстановят палатковите лагери, които бяха премахнати рано тази сутрин с полицейска спецоперация.

Малко след 21:30 по-голяма част от множеството е на Орлов мост, където започнаха да се разпъват първите палатки след падането на блокадите преди 17 часа. Тълпа има и на пл. "Независимост", където се разпънаха още няколко палатки.