187 снегопочистващи машини са на терен в София
187 снегопочистващи машини са на терен в София / снимка: Sofia Photo Agency, архив
187 снегопочистващи машини са на терен в София
49300
187 снегопочистващи машини са на терен в София
  • 187 снегопочистващи машини са на терен в София

187 снегопочистващи машини са на терен в София, каза за Дарик директорът на "Столичния инспекторат" Веска Георгиева. Броят на снегорините се следи по GPS-системата. Георгиева участва в празничната програма за рождения ден на Дарик радио, като разговаря със слушатели по телефона за проблемите на София.

Редица са ангажиментите, които тя пое за разрешаване на проблемите, с които я срещнаха слушателите. Основните сигнали на пряката телефонна линия на
Дарик обаче бяха за обилния снеговалеж и почистването.

"Диспечерът има други задачи, той трябва да приема обажданията на фирмите, някъде се нуждаят от корекции, някъде започват обработка. Той гледа движението, целта е да се направи нужната справка, ако има близкостояща машина, да се изпрати за почистване. Няма фирми, които не могат да се справят с почистването, но има фирми, които по-добре се справят и такива, които по-лошо. такава оценка се прави след края на снеговалежа, защото в договорите те имат т.нар. съобщение за неизпълнение и се връщат да го оправят. Това е един динамичен процес", коментира още Георгиева.

Затваря се за движение и паркиране зоната пред храм-паметника "Св. Александър Невски", съобщават от Столичната община. Причината е, че снежни маси ще бъдат извозени от пространството около катедралата, Народния театър и президенството.