15-годишният Кристиян от „Толстой” се самоубил
15-годишният Кристиян от „Толстой” се самоубил / Sofia Photo Agency, архив
Началникът на сектор „Убийства" в СДВР Георги Тотков
59341
Началникът на сектор „Убийства" в СДВР Георги Тотков
  • Началникът на сектор „Убийства" в СДВР Георги Тотков

15-годишният Кристиян, който загина на място, след като падна от многоетажен блок в столичния квартал „Толстой”, се е самоубил. Така смята началникът на сектор „Убийства” в СДВР Георги Тотков. По случая е образувано е досъдебно производство за склоняване към самоубийство.

Кристиян полетя от 13-ия етаж на блок 39 заедно с ученическата си чанта. Това стана на 19 ноември. Двете версии, по които работят разследващите, са убийство или самоубийство. Семейството живее на втория етаж в блока. Тогава съседите им казаха, че според тях Кристиян не е скочил, а някой го е бутнал.

Седмица преди инцидента Кристиян не е ходил на училище, тъй като е бил болен. През това време той не е излизал от вкъщи и не се е срещал с никого, разказаха запознати. Младежът е бил ученик в гимназия „Михаил Ломоносов”. На 19 ноември той отива на училище след седмица боледуване. Това, което учудило разследващите, е, че почти всичките му съученици не си спомнят, че той този ден е бил на училище.

Става ясно, че Кристиян е затворено дете и има само един приятел, обясни Георги Тотков. Кристиян не е бил ограбен, както се говореше в деня на инцидента. По тялото му няма и следи от насилие, обясни Тотков.

Според психолози, работили по случая, именно това, че са липсвали документите и ключовете на Кристиян говори, че преди да посегне на живота си е искал да се отърве от нещата, на които държи.

Веднага след като е свършил училище Кристиян е тръгнал към вкъщи. Свидетел го е видял да се качва по стълбите и според него младежът е бил „мрачен и унил”.

Разследването все още не е приключило и не може категорично да се твърди, че става въпрос за самоубийство, подчерта Тотков.

Повече от половин месец родителите на Кристиян не са потърсили информация за това как върви разследването. Детето е скромно, спокойно и от добро семейство, споделиха преди време тези, които са го познавали.