141 млн. лв. дава общината за чистотата в София
141 млн. лв. дава общината за чистотата в София / cнимка: Sofia Photo Agency
141 млн. лв. дава общината за чистотата в София
24424
141 млн. лв. дава общината за чистотата в София
  • 141 млн. лв. дава общината за чистотата в София

141 млн. лв. да са средствата за поддържане на чистота в София през 2010. Предвидените средства са с 6 млн. лв. по-малко от средствата за чистенето на столицата през тази година.

Такса смет да не се променя се предлага още в доклада на заместник кметовете в общината Мария Бояджийска и Минко Герджиков. Докладът ще бъде гласуван от Столичния общински съвет в четвъртък. На съвета ще се гледат и новите условия за избиране на фирмите, които да почистват София, тъй като договора на старите изтича догодина.

Орлин Иванов от стопанската комисия предложи минималната капиталова инвестиция на фирмите кандидати да стане от 5 на 10 млн. лева. Той подкрепи и предложението на екологичната комисия зоните за чистене на София да нарастнат от сегашните шест на осем.

Иванов предлага още фирми, които имат прекратена концесия поради неизпълнение на задълженията си, да не могат да участва в конкурса. По думите му общинско предприятие по чистота няма да бъде създадено през следващата година поради липсата на начални капиталови инвестиции от страна на Столична община.